A Formative Belsőépítészet a piacvezető németországi üzletberendező, belsőépítész nagyvállalat magyarországi képviseleteként jött létre 1994-ben.

Több éves sikeres együttműködés után a Formative Belsőépítészet hazai vezetősége tulajdonosi pozícióba lépett, így magyar cégként folytattuk tevékenységünket, szigorúan megőrizve azt az üzleti hitvallásttisztesség, vevők iránti tisztelet, szakmai fejlődés folyamatossága, megbízhatóság – melyet alapításunk óta követünk.

A hazai működés mellett nemzetközi aktivitásunkat is erősítettük, így jelenleg is önálló képviseleti irodánk működik Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában.

A rendszerváltás után formálódó gazdasági, piaci környezetben egy merőben új tervezői tevékenységet és fogalmat honosítottunk meg Magyarországon, melyet még ma is csak kevés cég ismer és használ. Ennek a tevékenységnek a lényege a koncepciótervezés.

A koncepciótervezés legfontosabb ismérve, hogy a design nem cél, hanem eszköz. Eszköz, hiszen a belsőépítészeti tervezésben a formákat, az elrendezést, a berendezéseket, a színeket nem öncélúan határozzuk meg, hanem annak érdekében, hogy az így megvalósult projektek sikeresek legyenek.